Referanser

Støttes av Helsedirektoratet

”Aball1 sin suksess i Oslo-skolene er et godt eksempel på nye måter å fremme fysisk aktivitet på. – Det er et enkelt, smart, inkluderende og rimelig verktøy, og funksjonelt både for fysisk aktivitet, teoretisk læring og konkurranser for alle.”

Seniorrådgiver i Helsedirektoratet, Rolf Hansen har jobbet i skolen i mange år, og har selv vært tilstede under demonstrasjon av Aball1.

Støttes av Norges Fotballforbund

”Aktivitetene med ballene fordrer samarbeid og er samtidig både konkurranseorienterte, men samtidig svært lystbetont. I demonstrasjoner jeg har vært med på har latteren runget og det har vært fascinerende å se hvor godt barn og ungdom kan fungere sammen på tvers av alder, kjønn og opprinnelse når de har aktiviteter med dette produktet.”

Henrik Lunde, Fagansvarlig inkludering, Breddeavdelingen Norges Fotballforbund

Støttes av Fair Play

«Aball1 er et must for alle som driver med idrett og lagspill og som ønsker å skape positive opplevelser for barn og unge. Et fantastisk verktøy som bringer barn og unge sammen i lek, fjerner motsetninger og bygger gode relasjoner mellom alle på banen.»

Per Ravn Omdal, ansvarlig for Fair Play og internasjonalt arbeid i Norges Fotballforbund

Ammerud skole

«I dag brukte jeg for første gang Aball1 i gymsalen med elever fra 1. trinn. De synes det var veldig gøy. Hadde delt i to der guttene skulle kaste alle de blå ballene over på jentenes side og omvendt. Etter en stund blåste jeg i fløyta. Da skulle de samle sine baller (jentene rød og gutta blå) og prøve å lage flest mulige ord ut av ballene sine. God samarbeidsoppgave, og som sagt synes elevene dette var stor stas.»

Anja N.Ugulen Andresen, teamleder 2. trinn

Gran skole

«Alle var overbegeistret og vi har bestemt oss for å beholde settet!»

Undervisningsinspektør 1 – 6 trinn, Randi Sørmo

Linderud skole

«Her er det så mange muligheter! Jeg syns Aball1 passer godt inn i vårt arbeid, både i forhold til språk og regnetrening, økt satsing på fysisk aktivitet og sunn profil på skolen.»

Studieinspektør Reidunn Aarre Mathiessen

Solvang skole, Haugesund

«- Jeg har selv brukt dette masse i gymtimene og noe i andre fag. (jeg bruker det kun i noen minutter, jeg baserer aldri en hel gymtime kun på Aball1). Det er veldig morsomt å se, at det ikke alltid er de mest ”populære” eller de som er flinkest i gym som gjør det best. Det er veldig motiverende å se at en stille elev blir klappet på skulderen fordi hun eller han gjør det bra eller løser oppgaven.

– Det er også godt for elevene å ha en liten pause i det faglige. En dobbelttime matte kan være tungt for mange. Derfor bryter jeg opp med litt Aball-1, for at elevene skal få beveget seg litt og jeg får ”lurt” inn litt læring i samme slengen.

Jeg har forhørt med meg kollegane mine og alle trinn har prøvd ut Aball1 minimum en gang. De sier at elevene synes dette er veldig morsomt og de gleder seg til neste gang. »

Jonas Lundsvoll, lærer

Les om Aball1 i VG!

Last ned PDF her

Aball1 VG PDF