LAMS jenteskole i Faisalabad, Pakistan har det gøy med Aball1 (English & Norsk)

Jentene på LAMS i FaisalabadGladiator GT/Aball1 have donated a set and training to LAMS girls’ school in Faisalabad in Pakistan. The school is run and financed by the impressive Laila Bokhari and her brother Amar. There has been a lot of media reports over recent years that schools are burned and girls are threatened with death – even murdered – by the Taliban and other fundamentalist groups in Pakistan just for going to school. We support education for all. Every girl has the right to an education.

About LAMS and Aball1

Sports and games play a vital role in both mental and physical health – «a healthy body has a healthy mind».

LAMS students play and learn with Aball1 and programme that were gifted by Glenn Andersen from Gladiator GT (parent company of Aball1) during a recent visit to the LAMS in Faisalabad, Pakistan. During the visit students made different teams and competed against each other in numeracy and literacy challenges. In one game, the teams ran a relay race to collect as many balls as they could before making as many different combinations of English words as they could using the letters on those balls. One team made the word «Election 2013» and another made the word «Fly»! If the pictures are anything to go by, they had a lot of fun!

The school continues to use Aball1 to help enrich the girls educational experience.

LAMSFaisalabad

 

*** NORSK ***

Gladiator GT har donert et sett med Aball1 til LAMS jenteskole i Faisalabad i Pakistan. Skolen er drevet og finansiert av norskpakistanske Laila Bokhari og hennes bror Amar. Mediene melder stadig om at skoler blir brent og jenter blir truet på livet –  og til og med drept – av Taliban og andre fundamentalistiske grupperinger i Pakistan. Ved å gi et sett med Aball1 til LAMS, støtter vi utdanning for jenter. Og vi hLAMS students having fun with Aball1 – LAMS elever leker med Aball1.

LAMS elever leker med Aball1

Sport og spill er en viktig del av barns oppvekst og bidrar til både fysisk og psykisk utvikling. Som et kjent ordtak sier: «En sunn kropp har et sundt sinn «.

LAMS elever leker med Aball1 som ble gitt til skolen av Glenn Andersen fra det norske selskapet Gladiator GT og ble overgitt I forbindelse med et besøk på skolen. Elevene delte seg opp i lag for å finne ut hvilke ord de kunne lage med ballene. Ett lag lagde ordene «Election 2013» (Pakistan avholder valg 11. mai 2013), mens et annet lag skrev ordet «Fly». Alle likte denne liken og hadde det kjempemorro takket være Aball1.

Aball1 er en unik, leken og sprek norsk nyskaping! Den kombinerer fysisk aktivitet, og sosial og teoretisk læring på en ny og innovativ måte. Innovasjonen Aball1 åpner for helt nye arenaer for viktig fysisk aktivitet og læring – og for morsom oppgaveløsing i fellesskap. Et Aball1-sett består av 25 røde og 25 blå baller. Ballene er laget av skinn, og er på størrelse med en minihåndball. Både størrelse og kvalitet på ballene gjør dem lette og gode å holde i for både barn og voksne. Aball1 produseres av det norske selskapet Gladiator GT.

Aball1.no sine hjemmesider har også laget en sak om dette. Les den her: http://aball1.com/2013/04/24/lams-jenteskole-i-faisalabad-pakistan-har-det-goy-med-aball1/

Dette innlegget ble publisert i Nyheter. Bokmerk permalenken.